V Brně venku

Nové hřiště pro malé i velké v lesoparku Akátky v Židenicích

V lesoparku Akátky na pomezí Židenic a Vinohrad vzniklo díky projektu Dáme na vás fungl nové hřiště. Otevřelo se teprve v květnu 2024 a řeknu vám, že je to snad nejhezčí hřiště v Brně. Schované ve stínu stromů poskytuje dostatek stínu a myslí se tu opravdu na všechny generace.

Pro menší děti tu vznikly houpačky s ohrádkou, jsou tu malé průlezky se skluzavkou, nové zapuštěné trampolíny, pro starší děti pak “lanáček” s rozhlednou a dlouhou skluzavkou. Nový je také dendrofon, kde mohou děti zkoušet zvuky dřeva a určitě oceníte i prima posezení.

Z původních prvků je tu skvělá horolezecká stěna (opravdu hodně velká), spousta lanových překážek, houpaček a nechybí ani pískoviště. Starší děti a dospělí ocení venkovní posilovnu, velmi příjemná je i místní naučná stezka od Lesů města Brna (jen bohužel nečekejte interaktivní prvky pro děti – každopádně i tak fajn procházka s trochou poučení).

Trasa naučné stezky je nenáročná, jen 1,3 km dlouhá, vhodná i pro kočárky. Mám o ní samostatný článek tady – tak mrkněte – v článku je i tip, kde parkovat.

Skvělé je, že přímo u hřiště najdete i možnost občerstvení – výletní restauraci Sherwood. Jen v pondělí a úterý je bohužel zavřeno a nedá se tu platit kartou – tak nezapomeňte hotovost (pro jistotu si vždy kontrolujte otvíračku tady na webu – může se to měnit).

Na hřiště jsme s dětmi přijeli ze Staré Osady trolejbusem číslo 27, vystoupili jsme na zastávce Akátky, vlezli jsme do lesa a asi za 10 minut už jsme byli na hřišti. Zpět jsme šli pěšky až na Starou Osadu – je to max 20 minut, takže trolejbus lze vynechat. Případně můžete jít na hřiště i z Pálavského náměstí – vyhnete se tak kopci a můžete si tam koupit kafe s sebou (tip jedné mé sledující – děkuji za něj).

Mapu naší trasy k hřišti přikládám níže. Vede kolem prima workout hřiště – tam to děti taky moc bavilo.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *