V Brně uvnitř, V Brně venku

Arnoldova vila – hřiště i krásná architektonická herna

Teprve před pár týdny se vedle slavných sester vily Tugendhat a vily Löw-Beer otevřela také krásně opravená Arnoldova vila. Všechny vily jsou propojené svými zahradami, přístup do zahrad je zdarma a dvě zahrady nabízejí dokonce dětská hřiště a kavárny.

Samotná Arnoldova vila je přístupná buď z ulice Černopolní nebo z ulice Drobného. Otvírací doba se může měnit, doporučuji si ji předem zkontrolovat zde. Aktuálně je však vila přístupná každý den.

S dětmi si rozhodně užijete pěkné venkovní hřiště – jsou tu houpačky, pískoviště a průlezka glóbus – jako bývala za našeho dětství. Pokud půjdete na prohlídku vily (s dětmi bych doporučila individuální prohlídku), tak určitě nezapomeňte navštívit studovnu ve třetím patře vily, kde si mohou děti zahrát na malé architekty – postavte si svoji vilku nebo si poskládejte ikonickou modrou dlažbu. Jako vzpomínku na místní mateřskou školku tu mají také molitanové kostky.Káju nejvíce bavila stavebnice Kapla a také kreslení u rýsovacího prkna.

Celá vila je moc krásně opravená, Kája by tu prý hned bydlela. Na můj dotaz, kdo by ji uklízel, odpověděla, že si koupíme uklízečky.

V Arnoldově vile funguje také nová kavárna Cecilie Café (otevřeno každý den kromě pondělí). Posedět si můžete uvnitř i v zahradě vily. Objednávat se chodí na bar. My vyzkoušeli limonádu, kávu i perníčky pro děti. Vše bylo výborné.

Pokud vyrazíte do Arnoldovy vily, určitě zajděte i do vedlejších vil – minimálně do jejich zahrad. Časem by měly být všechny propojené bezbariérově, nyní je problém projet tu s kočárkem skrze turniket mezi zahradou vily Tugendhat a vily Löw-Beer. Musíte to tak obcházet přes ulici (nebo mít nosítko). Ale věřím, že se brzy dočkáme.

V zahradě vily Löw-Beer je také pěkné menší hřiště a rovněž dobrá kavárna – můj článek zde. Cestou zpět se doporučuji stavit v protějších Lužánkách, kde je spousta hřišť a prostoru pro vyběhání.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *