V Brně uvnitř, V Brně venku

Výlet do Kohoutovic – nové hřiště i pro starší lezce a kavárna s koutkem

Minulý týden jsme si s Pepinkou udělaly výlet do Kohoutovic na nové hřiště Borodinova. Vystoupily jsme na stejnojmenné zastávce trolejbusu (č. 37) a na radu jedné místní maminky (moc děkuji) jsme pokračovaly asi 5 minut do kopce, pak zdolaly krátké schody a byly jsme tam. Mapku přikládám níže.

Hřiště je schované v příjemném stínu stromů a nabízí netradiční herní prvky. Na své si tu přijdou hlavně všechny opičky, ale i milovníci kolotočů či klasiky jakou jsou houpačky, skluzavka a pískoviště. Hřiště je prima i pro školáky – užijí si tu lanové prvky.

Hřiště není moc velké, ale určitě stojí za návštěvu. My tu strávili zhruba hodinu. Následně doporučuji přesun do cukrárny Sladký zážitek, kde mají hezký dětský koutek. Líbivý je hlavně pro holčičky. Cukrárna je od hřiště vzdálená asi 500 m. My si tu s Pepčou daly poctivou malinovou limonádu (byla plná malin – takovou jsem snad ještě nepila) a makronky. Sedět se dá uvnitř i venku. Moc se nám tu líbilo a chutnalo nám.

V podstatě naproti cukrárny je kohoutovický aquapark, takže se dá návštěva spojit i s koupačkou. Ideálně tedy naopak, nejdřív vodní radovánky a pak doplnit energii naproti v cukrárně.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *