Výlety do okolí

Novinka – Farmářská stezka a samoobslužný bar v Újezdu u Brna

Dnes tu mám další prima tip z Újezdu u Brna. Po skvělé kavárně Kafe na Mlýnku – článek tady tu teprve před týdnem otevřela Farma u Staré hory krátkou naučnou stezku plnou zvířátek.

Nečekejte žádné makety, tentokrát se prochází přímo kolem výběhu krav, ovcí a koz. Na stezce potkáte také prasata, husy, slepice, včely a králíky. Děti si tu mohou například také poskládat skutečný včelí úl (nebojte, neobydlený).

Třešničkou na dortu je pak samoobslužný bar v cíli cesty. Můžete si tu dát kvalitní bio limonádu, ledovou kávu i zdravé dobroty pro děti (mně teda ty ovocné kůže chutnají taky).

U baru se nachází fajn posezení, kde lze využít i hřiště na míčové hry (balón vezměte do batohu) a k dispozici jsou tu také dřevěné kostky na stavění.

Samotná stezka je velmi krátká, má jen 500 m, a tam i zpět jdete stejnou cestou. Ale my tu díky zastávkám u zvířat a času stráveném u baru, pobyli asi hodinu a půl. Stezku v pohodě zvládnete s terénním kočárkem – jde se polňačkou.

Stezka je skoro celá na sluníčku, tak doporučuji počkat na méně horké dny nebo se aspoň vybavit kšiltovkou a pitím.

Stezka začíná hned za evangelickým kostelem – viz. mapa níže, oficiální parkoviště tu není, takže musíte hledat v uličkách. My parkovali kousíček od multifunkční haly v ulici Wolkerova (je tu také menší hřiště). Přijet můžete samozřejmě také autobusem (z Brna jede zhruba půl hodiny).

Ze stezky jsme zamířili za dobrou kávou, zákusky a pěkným dětským koutkem do kavárny Kafe na Mlýnku. Od stezky je to zhruba jen 10 minut pěšky. Nejvíc jsme v teplém dni velmi ocenili klimatizaci. V Újezdě je také spousta fajn dětský hřišť. Ale o těch už jsem vám psala v minulém článku – kuk tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *