Výlety do okolí

Dům přírody Pálavy, zřícenina hradu Děvičky a skvělá hřiště

Tento výlet byl opravdu rozmanitý a splňoval vše, co bych jako dítě na výletech s rodiči ocenila – zajímavé úkoly, poznávání, dobré jídlo, dobrodružství, dobývání hradu, super hřiště i zvířátka. No prostě se to povedlo.

Začali jsme v Dolních Věstonicích, kde teprve před pár týdny otevřeli další z Domů přírody – Dům přírody Pálavy.

Prohlédli jsme si velmi zajímavou interaktivní expozici – v prvním patře jsme viděli krátkou projekci o zdejší přírodě během roku, v suterénu pak děti vyplnily deníček s úkoly, společně jsme pozorovali místní faunu a flóru, zaposlouchali jsme se do zvuků ptáků, prohléhli si rybičky a velmi zajímavé byly i vzpomínky pamětníků zatopeného Mušova zaznamenané díky Paměti národa.

Přímo u Domu přírody vzniklo také krásné dřevěné hřiště

Paní z Domu přírody nám doporučila zajít na oběd do vedlejšího Hostince U Srnečka, kde jsme si dali dobrou polévku, děti si tu zajezdily na odrážedlech (mají tu i pískoviště) a posilněni jsme vyrazili dobývat hrad Děvičky. Byl to teda krpál, ale stálo to za to. Pro kočárek jsou Děvičky bohužel nevhodné.

Novinkou pro mě bylo, že se tu vybírá vstupné, ale prý poslouží opravám hradu, tak snad se nám tato malebná zřícenina s nádherným výhledem na Pálavu dochová i pro další generace.

Z Děviček jsme seběhli zpět do Dolních Věstonic a zašli jsme na místní krásné dětské hřiště. Mají tu velkou pavoučí síť, trampolínu, menší i větší průlezku s tobogánem, kolotoč, houpačky i workout hřiště a venkovní posilovnu.

Hned naproti hřiště je restaurace Hájovna Dolní Věstonice, kam jsme zašli na limonádu a dobroty z grilu. Restaurace má moc příjemné posezení v zahradě, Vašík si tu užil štěňátko a kocourka. Otevřeno je však pouze pátek až neděle (a možná jen v sezóně, kontrolujte na webu).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *