Dovolená s dětmi

Když máma potřebuje dobít baterky

Dokud jsme neměla děti, neuměla jsem si představit, jak umí být ta „mateřská dovolená“ vyčerpávající. Kolikrát manželovi závidím, že odchází do práce, zatímco já zůstávám s křiklouny doma. Samozřejmě jsou to moje zlatíčka, ale někdy bych prostě potřebovala vypnout, zajet si někam do hor, vyčistit si hlavu, dát si dobrou večeři, vypít si v klidu kafe (ne studený), přečíst si knížku, zajít si na masáž, prostě trochu si odpočinout. Jenže lze to vůbec s dětmi?

ANO lze. Letos v únoru se na mě usmálo velké štěstí a já vyhrála pobyt pro dvě osoby v úžasném hotelu Endemit Boutique Hotel & Spa v Horní Bečvě v Beskydech.  Měla jsem hroznou radost, protože ve wellness jsem nebyla, co jsem poprvé otěhotněla (takže asi 4 roky) a na masáži jakbysmet. Ano součástí výhry byla i 90minutová masáž!!!!

Radost však vystřídaly menší obavy. Co s dětmi? Přeci jen relaxační pobyt a děti, to moc dohromady nejde. Naštěstí máme úžasné babičky, jedna se ujala Káji, druhá přislíbila pohlídat Vašíka přímo na místě tak, abychom aspoň na pár hodin mohli ve wellness skutečně relaxovat.

Pobyt byl úžasný. Hotel se nachází v kopci nad přehradou Horní Bečva, z pokoje máte výhled na hory, hned u hotelu je sjezdovka, je tu spousta krásných turistických tras.

Wellness jedním slovem boží – pět druhů saun, krásný bazén s protiproudem a projekcí mořského světa, navíc s bezkonkurenčním výhledem na beskydské kopce. Prostorná vířivka a masáž tak dokonalá, že se ani slovy popsat nedá. To se musí zažít.

Po krásném relaxačním dni jsme měli možnost ochutnat výborné degustační menu. Musím říct, že místní kuchyně je opravdu špičková. A perfektní je i chování místního personálu, všichni neuvěřitelně vstřícní, usměvaví, se vším poradí, nic není problém.

Cítila jsem se tu skutečně jako v ráji. A co mě překvapilo?

To množství rodin s dětmi, kteří sem společně vyrazili relaxovat. Do prostor wellness mohou už děti od jednoho roku (mají tedy vyhrazený čas, ale myslím, že prckům bohatě stačí), pro děti je v hotelu k dispozici také menší herna. Na snídaních si myslím pochutná každý malý strávník, ať už je milovníkem kaší, ovoce, palačinek či párků jako naše Kája :-D.

My jsme tentokrát vzali jen Vašíka, ale myslím, že příště (věřím-doufám, že ještě bude) můžeme vzít klidně i Káju. Tady by si to skutečně užila s námi. Jen já bych se asi už nevracela tak odpočatá 😊.

Stránky hotelu Endemit – http://www.endemithotel.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. mil says:

    a co teprve, když na to nemáte peníze…a máte děti 4… 🙂

    1. Brněnská máma says:

      No já budu mít brzy tři 🙂 Ale máte pravdu, že hotel Endemit patří k dražším…každopádně jeho služby ceně opravdu odpovídají, ještě nikdy jsem si nikde tak neodpočinula. Ale jak píšu v článku, v mém případě byl pobyt výhra, tak třeba se na Vás taky někdy usměje štěstí 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *