V Brně venku

Celý den na nejslavnější brněnské hoře

Jaká je nejslavnější brněnská hora? Že nevíte? No přeci Kraví hora neboli Monte Bú a že je to krásné místo na procházky, pouštění draka, pozorování života v rybníčku, všemožné sportovní aktivity, grilování (je tu veřejný gril) ale i poznávání, o tom vás přesvědčí následující odstavce (pokud to už dávno nevíte 😊).

Na Kraví hoře můžete aktivně a rozmanitě strávit s dětmi klidně celý den. Začít lze třeba prohlídkou planetária (samozřejmě až otevřou a snad už to bude brzy), dávají zde také krásné pořady pro děti zhruba od čtyř let. My byli třeba na představení Se zvířátky o vesmíru, krásný je rovněž kouzelný útes.

Po představení si děti mohou volně vyzkoušet všelijaké pokusy umístěné přímo před budovou planetária, svezte se třeba vesmírným roverem, vyzkoušejte, kolik vážíte na různých planetách, podívejte se dalekohledem na hvězdy nebo třeba prozkoumejte zpoždění zvuku.

Přímo pod planetáriem jsou pak dvě dětská hřiště – jedno pro starší děti, druhé pro mladší. Čekají tu na vás prolézačky, pískoviště, pružinové houpačky…

Až se to tu dětem omrzí můžete se přesunout na nejkrásnější místní hřiště nacházející se v areálu koupaliště Kraví hora. Málokdo ví, že je toto hřiště za plotem běžně přístupné v měsících, kdy není otevřené koupaliště. Dostanete se sem tedy od března do května a pak zase od září do listopadu. My sem dříve chodili jen s platnou vstupenkou na koupaliště, až nedávno jsme zjistila, že sem můžete zadarmo jen tak. Najdete zde velké a opravdu rozlehlé hřiště, spoustu prolézaček, obří pískoviště, houpačky, kolotoč…a vše navíc s nejkrásnějším výhledem na Brno co znám 😊.

Snad jediným jeho nedostatkem je nedostatek stínu, ale když vám bude už moc horko, můžete se zajít zchladit do stínu na limču do blízkého Drakenu. Hospůdka na Drakenu má pěkné venkovní posezení a nejdete tu opět fajn hřiště s velkým pískovištěm a bývá tu i trampolína. Nachází se přímo vedle psího výběhu.

Poslední hodně skryté dětské hřiště najdete v areálu Hřiště 8D. Stačí se vydat od koupaliště pěšinkou směrem k lesu ústícímu na ulici Grohova. Ještě před vstupem do lesa je baseballové hřiště a naproti němu se nachází ukázkové mini hřiště od výrobce 8D. Jsou zde sice jen dvě prolézačky, ale stojí za to. Děti se mohou pohoupat na brněnském krokodýlovi a následně se sklouznout po sloním chobotu. Nám se tu líbilo a nikdo tu nebyl.

Kdybyste měli hřišť už dost, dá se v okolí Kraví hory krásně procházet stezkami Wilsonova lesa, super kafíčko klidně i s sebou si dáte v kavárně Klafé na ulici Klácelova. Rozhodnete-li se pro posezení v kavárně, není tu sice dětský koutek, ale aspoň pár her a pastelky mají 😉.

Takže řízky do batohu a vezměte děti na Kraví horu, zažijete tu krásný den!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *