V Brně venku

Procházka za dinosaury s luxusní kávičkou a „honzovkou“ na cestu

V neděli jsme si udělali příjemnou rodinnou vycházku za dinosaury. Vašík má aktuálně velké dinosauří období a jelikož výlet do oblíbeného Dinoparku není možný, a ještě asi dlouho nebude, vyrazili jsme na DINO hřiště u Anthroposu.

Mám ráda výlety, které se dají udělat jen tak „od domu“, bez nutnosti využít auto či jakýkoli veřejný dopravní prostředek, přeci jen s kočárkem a dvěma dalšími raubíři je to takto pohodlnější. Vašík si vzal kolo, Kája šlapala po svých, Pepča se pohodlně vezla. U zastávky Bráfova jsme přešli novou lávku přes Žabovřeskou a pokračovali kousek podél silnice a dále po cyklostezce po Veslařské.

Kousek před zastávkou trolejbusu Pod Jurankou mě jako milovníka kávy zaujala cedule – KAFE NA CESTU I NA DOMA PŘÍMO Z PRAŽÍRNY. Na Veslařské totiž vznikla nová pražírna QB coffee roasters, kde Vám prodají nejen čerstvě upraženou kávu, ale i kávu, čaj či horkou čokoládu s sebou. A čokoládu mají dle dětí opravdu mňamózní (ano Medvědí příběhy jsou u nás teď v kurzu), jen rozpuštěné čoko pecičky v mléce, žádný prášek. Navíc prodávají také skvělé buchty a marokánky z obchůdku BUCHTA B.

V zahradě u pražírny si můžete svou kávu příjemně vychutnat, třeba přímo z mola u řeky. Děti si mohou pohrát na místním netradičním dětském hřišti nebo si zablbnout v pneumatikách.

Po posilnění jsme pokračovali k parku u Anthroposu, kde už na nás čekali slíbení dinosauři, respektive jejich kostry a vejce. Je tu také archeologické pískoviště, kde mohou děti hledat kosterní pozůstatky těchto vyhynulých obrů a na prolézání naprosto parádní tunel ve stromě – skáceném platanu.

Také přímo v budově Anthroposu funguje kavárna s občerstvením – okénko, ale to jsme my tentokrát už nevyužili.

Zpátky do Žabin jsme se vrátili kolem hřiště v Pisárkách přes ulici Hroznovou a Wilsonův les s finální zastávkou v legendární hospodě Rosnička s krásným výhledem na Jurkovičovu vilu.

Inu pěkný gastro-archeologický výlet to byl :-D. Doporučuji vyzkoušet!

Jo a ty parádní modely, co vydrží i kousanec od dinosaura, jsou z UNUA. Klikni sem a prohlédni si celou UNUÁCKOU nabídku ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *