Výlety do okolí

Po roce zpět v DinoParku a ZOO Vyškov

Je jen málo míst, kam by se děti těšily víc a odkud by tak neradi po celém dni odjížděly. A mezi tato vzácná dětskému srdci blízká místa jednoznačně patří DinoPark. Aspoň u nás doma to tedy platí dvojnásob a až Pepča trochu naroste, věřím, že i trojnásob 😉.

Vašík měl nedávno narozeniny a já mu chtěla mimo klasických tvrdých dárečků a dortu, dopřát hlavně zážitek. Vašík miluje dinosaury, asi tak jako Tomík z oblíbeného seriálu Prasátko Peppa, o výběru zážitku tak nemohlo být pochyb. Celá rodina si minulý pátek udělala výlet do DinoParku Vyškov.

Vyškovský DinoPark je propojený s místní ZOO, takže vás namísto jednoho zážitku čekají rovnou dva. My dorazili k ZOO něco před jedenáctou hodinou, míst k parkování bylo dostatek a u pokladny žádná fronta. Pořídili jsme lístky a přikoupili ještě jídlo pro zvířátka v ZOO – opravdu velký sáček zvířecích pamlsků stojí 10 Kč a rozhodně jej doporučuji koupit, bude se vám hodit.

Dinoexpres odjíždí ze ZOO do DinoParku každou celou hodinu, takže jsme se rovnou postavili do fronty na vláček a čekali na dobrodružství. Ve vláčku je dostatek místa také na kočárky, vejde se jich s trochou vůle i šest, takže prcky klidně s sebou 😉. Jízda vláčkem do parku trvala zhruba 15 minut a my si cestou poslechli napínavý příběh dinosaurů.

Brána do DinoParku otvírající se v momentě vašeho příjezdu a dva mohutní pohybující se dinosauři vás nenechají na pochybách, že dnešní den bude opravdu vzrušující. Ač jsme tu byli podruhé, děti nadšeně běhaly od jednoho dinosaura ke druhému, hladily je, lezly jim do tlamy, hnízda, prostě všude, kde se dalo a mohlo.

Navštívili jsme 3D kino, obešli tři krásná hřiště, hledali kosti v pískovišti, já kojila na té nejoriginálnější lavičce všech dob a vyzkoušeli jsme i novinku letošního roku – DinoHurikán. No řeknu vám, byl to fičák. Vašík křičel, Kája pištěla a tatínek musel jít dokonce dvakrát :-D.

Novinkou mezi krásnými modely dinosaurů je pak Triceratops, kterému se podíváte doslova až do žaludku. Starou dobrou atrakcí je pak DinoBike, unikátní kolo, které vás sveze nad hlavami dinosaurů.

Po zhruba třech hodinách strávených v DinoParku a lehkém občerstvení v DinoCafe jsme nasedli opět na vláček (zpět jezdí vždy o půl) a jeli si prohlédnou vyškovskou ZOO. A znovu paráda!

Vyškovská ZOO je za mě snad nejpovedenější zahradou pro malé děti. Setkáte se tu převážně s domácími zvířaty, tedy s těmi, které děti důvěrně znají a jejichž zvuky se je snažíme už od mala naučit. V ZOO se potkáte s kravičkami, slepicemi, kohouty, morčaty, králíky, můžete si pohladit a nakrmit ovce, kozy, oslíky…těšit se můžete také na exotičtější lamu či velblouda. Nádherný je pak výběh klokanů se stovkou andulek a moc milá je i expozice Hanácký statek.

Výhodou ZOO je i její příjemná velikost a poloha na rovince, oproti naší brněnské, příjemná změna :-D. Je tu také spousta menších hřišť cestou a jedno velké parádní v závěru. Spousta dřevěných průlezek a velký tříhlavý drak, kterého náš Vašík po vzoru prince Bajaji samozřejmě statečně porazil.

DinoPark a ZOO Vyškov jsou za nás TOP atrakcí pro každé malé i velké dítě a rádi se sem budeme každý rok vracet. Je přeci potřeba kontrolovat, jak se dinosauři a zvířátka v ZOO rozmnožují 😉.

Jo a nebojte, do ZOO ani DinoParku nepotřebujete žádné očkování, testy, osvědčení, čestná i nečestná prohlášení…prostě nic. Jen dobrou náladu a chuť užít si druhohorní dobrodružství naplno 😊.

Web DinoParku Vyškov – https://www.dinopark.cz/cz/vyskov

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *