Knihy, Recenze

Úžasné aktivní knihy a leporela od značky Ella & Max

V pátek jsme měli svátek :-D. Teda hlavně děti. Dorazil k nám balík se zásilkou knih z e-shopu Ella & Max. Z dřívějška jsme znali pouze jejich nálepkové knihy z edice ŠATY PRO…, jejichž principem je oblékání a zdobení dívek z celého světa, nevěst, baletek…Kája tyto knížky asi jako každá holčička miluje.

Do konce dubna běží na e-shopu Ella & Max super AKCE – 30 % sleva na všechny knihy (i ty již zlevněné). Stačí zadat kód KNIHY30. A tak jsme se pustili do objednávání a objevování nových knih. Kája samozřejmě chtěla objednat nálepkové knížky, vybrali jsme ověřenou klasiku Šaty pro baletku Emmu a pak pro nás nové nálepkové knížky o přírodě – JEŽCI, UŠÁCI A DALŠÍ CHLUPÁČI a BROUCI, MOTÝLI A DALŠÍ POTVŮRKY.

Musím říct, že jsme vylepili už spoustu nálepkových knih od různých vydavatelů, ale knížky o přírodě od Ella & Max jsou opravdu jedinečné a myslím, že bych těžko hledala lepší. Knihy jsou nádherně ilustrované, nálepky se snadno odlepují a netrhají se, povídání je stručné a zajímavé a hlavně, na konci knihy je vždy popis všech zvířátek, co se v knize vyskytují. To jsem velmi ocenila, když se mě Kája ptala na názvy brouků, motýlů, housenek… Přiznám se, že tyto znalosti už se mi z hlavy vykouřily :-D.

Dále jsme si objednali knihu z edice VÝTVARNÁ DÍLNA – PŘÍRODA – malujeme a tvoříme. Kniha je plná nápadů, co si s dětmi vyrobit z přírodních materiálů a je skvělým zdrojem inspirace pro všechny tvořivé dušičky. Znáte třeba malování jedlovou šiškou, květiny z ovoce či štětec z trávy?

Již z dřívějška máme doma také krásnou knihu ze stejné výtvarné edice – BUDE NÁS O JEDNOHO VÍC, v níž se děti připravují na příchod mladšího sourozence. Mohou se podívat, co se děje v jednotlivých měsících u maminky v bříšku, mohou miminko malovat, lepit nálepky, vyjadřovat nálepkami své pocity…u nás nyní velmi aktuální kniha 😊.

S dvouletým synem Vašíkem toho ještě doma moc nevyrobíme, tak jsme zkusili na doporučení kamarádky objednat velkoformátová vyprávěcí leporela. Máme tatínka hasiče, tak nám nemohla chybět kniha Velká knížka HASIČI – pro malé vypravěče a kvůli popelářskému vozu nesměla chybět ani kniha MŮJ DEN. Leporela jsou opravdu krásná, oceňuji podrobné ilustrace a nápisy pouze v češtině. Leporela jsou koncipována tak, že si dítě spolu s rodičem samo vypráví příběhy, které se odehrávají před ním na stránkách. Může se pokaždé zaměřit na jinou postavu, může sledovat její den v práci, v parku, ve školce…malé děti mohou třeba na obrázcích hledat zvířátka, dělat jejich zvuky, starší zase zabaví hledání konkrétních lidí a popisování jejich činností.

Mimo velkoformátová leporela nás zaujalo ještě menší leporelo LEGRAČNÍ POČÍTÁNÍ DO POSTÝLKY, které přibližuje zábavnou formou nejmenším dětem svět čísel. Je plné krásných ilustrací a legračních básniček a ručí za to, že s ním bude usínání vážně zábava!

Všechny uvedené knihy a mnohé další včetně krásných beletristických knih koupíte na e-shopu Ella & Max.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

4 Comments

  1. Katka says:

    Máme doma tu třetí z té nálepkové série o přírodě – Sýkorky a vrabčáky a musím říct, že jsem taky nic povedenějšího ještě neviděla 🙂 Takže jsem teď objednala ty další dvě 🙂

    1. Brněnská máma says:

      Tak tu musíme vyzkoušet příště, děkuji za tip 😉 z těch dvou o přírodě jsem fakt nadšená 🙂

  2. Ronja says:

    Holky, na tom EllaMax… Potřebuju poradit knížku pro 3leťáka. Nejlépe nějaké samolepky, co děti zaujmou, budou se jim líbit a něco se i přiučí, poznají… Jakou knížku byste doporučily? Díky moc 🙂

    1. Já jsem tady jen jedna holka 🙂 A nejlepší bude se asi mrknout na e-shop Ella a Max a vybrat dle preferencí dítěte 🙂 Třeba tato knížka se u nás moc líbila https://www.ellamax.cz/kone-slepice-a-dalsi-zviratka-z-farmy-kniha-samolepek/ i další z této edice o zvířátkách 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *