Hračky, Recenze

Zábavné venkovní hry od PEXI

Nedávno jsem tady na blogu psala článek o naší oblibě stolních her, ale že existují také venkovní společenské hry, o tom jsem donedávna neměla ani páru.

Jasně že znám třeba kuželky nebo skákání panáka, ale nějak mi unikalo, že jsou také klasické hry v krabici, které si prostě s dětmi rozložíte venku na trávník a hrajete.

Díky spolupráci s hračkářstvím Pompo jsem dostala možnost otestovat akční venkovní hru TREFA NA 10 od výrobce PEXI. Princip hry je jednoduchý, ale neuvěřitelně variabilní. Úkolem hráčů je trefovat se barevnými pytlíky do terče a nahrát co nejvyšší počet bodů. Hra se dá různě obměňovat, můžete klasicky házet ze startovní čáry, nebo třeba na přiložených přesýpacích hodinách měřit počet naházených bodů na čas, díky doplňujícím políčkům – kotoučům můžete hru ztížit o zakázané pole, můžete házet s rozběhem nebo třeba jako na olympiádě zacvičit sérii cviků. Možností je v návodu celkem osm, ale myslím, že se dají vymyslet i další.

Součástí hry je plachta s terčem, házecí pytlíky, startovní čára, přesýpací hodiny, doplňující kotouče a také bezva stírací záznamová tabulka s fixem. S tou si naše děti vyhrály poté co jim došly síly na házení. Kreslit a mazat lze do nekonečna 😀.

Hra TREFA NA 10 je určena pro děti od tří let a mohu potvrdit, že ji i takto malé děti zvládnou. Alespoň v základní verzi. Starší děti si pak mohou zahrát třeba verzi olympiáda.

My si hraní užili, jediný problém měla naše Kája s unesením prohry, to bylo i pár slziček. Naštěstí to v druhém kole s dopomocí maminky soupeřům pořádně natřela 😊.

Hru Trefa na 10 můžete hrát klidně i doma, stačí trochu volného místa, ale venku je to určitě větší legrace.

A ještě jeden tip na závěr, od PEXI máme doma ještě jednu super pohybovou hru. Jmenuje se Do Roztrhání těla a jejím principem je postupování po hracím plánu, plnění série cviků, získávání žetonů a na závěr získání žetonu vítězství. Ve hře začíná vždy nejméně sportovně založený hráč, což jsem u nás doma jednoznačně já, bohužel se to pozná i na průběhu hry a stupni vítězů, na zlatou medaili budu muset ještě pořádně potrénovat.

O hru DO ROZTRHÁNÍ TĚLA od společnosti PEXI si můžete zasoutěžit na mém FB, tak hodně štěstí ve hře a sportu zdar!!!

Všechny zmíněné hry z edice Sport&Fun od PEXI můžete koupit na e-shopu POMPO a samozřejmě také v jejich kamenných prodejnách.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *