Knihy, Recenze

Časopis Dráček – stránky plné zábavy pro děti od 3 do 7 let

Dnešní článek bych chtěla věnovat časopisu Dráček, který jsme s dětmi teprve nedávno objevili v nabídce naší trafiky. Časopis Dráček je určený především pro předškolní děti, konkrétně pro děti od tří do sedmi let a vychází jednou za měsíc. Musím říct, že mě hned na první prolistování u regálu zaujal množstvím zábavných úkolů, rozmanitostí a také tvrdostí papíru, ale pojďme se na jeho obsah podívat podrobněji.

Za jednu z velkých výhod Dráčku považuji právě tisk na tvrdém papíře. Nemám moc ráda časopisy, které jsou sice plné vystřihovánek, ale vzhledem k tenkému papíru se trhají, nedrží tvar…nedej Bože, když na ně děti malují fixy, vše se propije…Dráček v tomto ohledu rozhodně nezklame.

Obsah Dráčku je velmi rozmanitý. Každé číslo začíná básničkou s doplňováním slov dle obrázků, dále se můžete těšit na pravidelný komiks o veverce Rozince a pak už následují všemožné úkoly zaměřené tematicky dle příslušného měsíce.

Naše čtyřletá Kája má nejraději PROSVĚTLOVAČKY, kdy s baterkou v ruce zkoumá třeba život pod hladinou jezera, hvězdy svítící na obloze…také má moc ráda hledání rozdílů, pexeso či bludiště.

Já velmi oceňuji nápadité tipy na domácí tvoření, líbí se mi také hádanky a písničky. Klasikou jsou pak různé omalovánky a pohádky.

Větší děti jistě ocení počítací a slovní úkoly, ty mi zatím spíše vynecháváme 😊.

Pozitivně hodnotím také to, že Dráček neobsahuje skoro žádné reklamy a cena 39,90 je myslím velmi příznivá. Předplatné na rok Vás vyjde na 399 Kč včetně dárku v podobě tvořivého plakátu, předplatíte-li si Dráček na dva roky, dostanete už větší dárek – na výběr jsou třeba stavebnice, hry či panenky, cena je pak 899 Kč.

Pokud tedy ještě Dráčka neznáte, určitě doporučuji koupit zkušební číslo na stánku, věřím, že se bude líbit nejen dětem 😊.

O časopisu Dráček se více dozvíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

3 Comments

  1. KK says:

    Ahoj Kači, o tomhle časopisu jsem vůbec neslyšela. Občas koupíme Puntíka, ale teď jsme doma delší dobu žádný časopis neměli. Nějak jsme to nestíhali všechno projít, přečíst a vyrobit. Ale různé úkolové pracovní sešity a nalepovánky máme doma pořád. Teď jsem Zuzance koupila jeden moc pěkně zpracovaný – Rozvoj řeči, zvuky a slabiky (Petra Klapáková), můžeš kouknout 😊
    Díky za tip na časopis👍

    1. Brněnská máma says:

      Puntíka máme taky rádi, ale přijde mi dost textový, Káju tolik nebaví…Ten Dráček je opravdu hodně o vyrábění, samé úkoly…:-) a moc děkuji za tip na knížku, určitě se podívám 🙂 My pořád kupujeme hlavně nálepkové knížky, ty jsou TOP!!!

    2. Brněnská máma says:

      Jo a ještě Kája dřív milovala časopis Kutílek, ten byl už od dvou let. Hlavně kvůli nálepkám. Ale byl teda docela drahý a trochu mě štvaly ty tenké lesklé stránky 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *