Knihy, Recenze

Abeceda zábavně – Lušti, hádej, čti si…

Naše Kája má čtyři a půl roku a čím dál tím víc se zajímá o písmenka. V podstatě sama se naučila napsat svoje jméno a jednou z nejoblíbenějších slovních her je u nás hádání slov začínajících na určité písmenko.

Proto mě velmi zaujala nová kniha od nakladatelství GRADA- Bambook Lušti, hádej, čti si. Knihu napsala Zuzana Pospíšilová a vtipnými obrázky ji doprovodil Drahomír Trsťan. Kniha je rozdělena do kapitol, přičemž každá se věnuje jednomu písmenku abecedy.

Dítě se s písmenkem seznamuje postupně vždy na čtyřech stranách knihy. Nejprve se seznámí s jeho psací i tiskací podobou, přečte si samo nebo spolu s rodiči krátký příběh a následně může odpovídat na doplňující otázky vztahující se k příběhu. Příběh je samozřejmě vždy koncipován tak, aby v co největší míře zdůraznil příslušné písmeno, uvedl jej v různých slovech a rozšířil dětem slovní zásobu. Příběh je také doplněn pěknou ilustrací, kterou si děti mohou dle přání vybarvit.

Další dvoustrana je naše nejoblíbenější, obsahuje totiž hádanky a krátké křížovky. Křížovky tedy zatím vynecháváme, ale hádanky jsou vážně povedené a Káju opravdu baví.

Tak schválně, uhádnete hádanku k písmenu K 😊?

Někdy starší, jindy nový, s koníčky či řetězový. Když se ale rychle točí, umí vyhnat slzy z očí.

Knihu koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *