Knihy, Recenze

Pecivál domácí je hrdinou léta – kniha o vyléčeném lenochovi

Malý človíček Pecivál je opravdu velký lenoch. Žije se svým kamarádem Šťouralem ve zrezivělé konvi, ze které nevytáhne paty, jak je rok dlouhý.

Dny tráví celodenním spánkem a jídlem, ani hezké počasí ho nepřiměje překonat lenost. Až jednoho dne se vše změní. Peciválovi kamarádi se nevrátí z výletu a jemu nezbývá, než se je vypravit hledat.

Zavře oči, zhluboka se nadechne a udělá svůj první odvážný krok z konve. Záchranná mise může začít. Pecivál potkává žížalu, motýlky, obřího pavouka…najde nakonec kamarády? Změní svůj přístup k životu, nebo bude nadále lenochem?

Přečtěte si s dětmi milou nádherně ilustrovanou knihu Pecivál domácí je hrdinou léta od Dagmar Medzvecové vydanou nakladatelstvím Bambook. Kniha je vhodná pro děti zhruba od tří let, má čtyři kapitoly a žádné velké množství textu, příběh je vyprávěn hlavně skrze barvité obrázky.

Knihu koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *