Kosmetika, Pro maminky, Recenze

Přírodní kosmetika Lamazuna – hravá značka z Francie

Dostala jsem nabídku, otestovat produkty od francouzské značky přírodní kosmetiky Lamazuna. Hlavním cílem této značky, je zamezit plýtvání. Všechny její produkty jsou ručně vyráběny z přírodních BIO ingrediencí a jsou zabaleny pouze v malých rozložitelných kartonových krabičkách.

Kosmetika mě už na první pohled v e-shopu Econea.cz velmi zaujala. Krabičky jsou neskutečně barevné a veselé, produkty samotné mají nápadité tvary. Kosmetika Lamazuna je tak určitě také super tip na dárek – veselý dárkový balíček.

Já si k testování vybrala dva produkty této značky – Lamazuna tuhý deodorant a Lamazuna tuhé mýdlo na čištění obličeje.

Lamazuna tuhý deodorant – palmorůžová

Už dlouho si v obchodech kupuji pouze přírodní deodoranty bez hliníkových solí, zkoušela jsem i deo krystal, ale ten se přiznám, my příliš nevyhovoval, aplikace mi byla nepříjemná (dřela kůži). Tuhý deodorant od Lamazuny v prvé řadě nádherně voní (bylo cítit už při předání kurýrem) a jeho aplikace je velmi snadná a příjemná.  Stačí jej navlhčit a pak už v tenké vrstvě nanést do podpaží. Skladovat jej můžete třeba v malé zavařovačce, já jej mám v keramickém hrníčku, aby mohl volně schnout (výhodou tohoto otevřeného skladování je, že mi voní celá skříňka v koupelně ;-)).

Proti zápachu z potu je v deodorantu obsažen esenciální olej z vůní palmorůžová a jedlá soda. Za mě funguje deodorant velmi dobře. Vůně je tak jemná a neutrální, že deodorant mohou používat ženy i muži.

Bábovička deodorantu sice vypadá malá, ale z prvních zkušeností vidím, že ubývá velmi pomalu a vydrží tak určitě několik týdnů.

Deodorant koupíte zde.

Lamazuna Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro mastnou pleť – grapefruit

Druhým testovaným produktem je tuhé mýdlo na čištění obličeje. Vyprala jsem si variantu grapefruit, protože stále trpím spíše na mastnou pleť a ačkoli je mi přes třicet, mám obličej spíše jako puberťačka 😊. Zase si říkám, že aspoň vypadám stále mladě :-D.

Tuhé mýdlo na čištění obličeje má tvar obláčku a je ideální nechat jej na vaně či umyvadle na klasické podložce na mýdlo pro každodenní použití. Já mám mýdlo na vaně a díky tomu nezapomínám večer při sprše pleť čistit. Jakmile totiž kosmetické produkty někam zavřu (typicky zrcadlová skříňka, už si nevzpomenu je použít :-D).

Mýdlo stejně jako deodorant moc příjemně voní, ale líbí se mi, že to není nijak výrazná dráždivá vůně. Jen lehká vůně z přírody. Mýdlo je umíchané z BIO kokosového oleje, marockého jílu, aktivního uhlí a oleje z černého kmínu. Překvapilo mě, že je opravdu černé, skoro jako by se člověk mazal skutečným kusem uhlí. Po umytí, ale samozřejmě žádné stopy nezanechává. Čištění pleti s mýdlem Lamazuna je velmi příjemné a oceňuji, že po čištění nemám pleť červenou, jako při použití jiných přípravků. Pro citlivou, mastnější pleť, určitě super volba.

Pleťové mýdlo koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *