Knihy, Recenze

Hopsalka – laskavá kniha o odvaze, vnitřní kráse a toleranci

Miluji knížky s dobrým příběhem a dobře ukrytým poselstvím, které není čtenáři krkolomně podsouváno, ale vypluje na povrch ve správný čas tak nějak samo. Zvlášť u dětských knih je super, když si malí čtenáři odnesou ze čtení i něco víc než hezký příběh. Když pak pokládají záludné otázky, nemohou usnout, dokud je nevyřeší (což rodiče, možná úplně nepotěší :-))… My teď z Vášou čteme knihu Hopsalka – nic není nemožné, která vypráví příběh malé skřivánčí slečny, která se narodí bez křídel a s krátkýma nožkama. Její handicap jí sice spoustu pro ptáčky běžných věcí nedovolí, ale její srdce a odhodlání dovolí mnohem víc.

Společně s moudrou sovou Búhu a ustrašeným havranem Ócem zjišťují, že když bojujete za svou rodinu a přátele, opravdu nic není nemožné. Dokonce i malý ptáček bez křídel může vymyslet plán na záchranu lesa a s pomocí přátel jej uskutečnit.

Příběh malé Hopsalky má i druhý díl Hopsalka – Zázrak sněhových vloček, v němž skřivánčice spolu se šnekem Bleskem a havranem Ócem, řeší záhadu oteplování lesa.

Oba díly můžeme s Vášou maximálně doporučit (věk čtenářů tak 4-10 let), nejen kvůli příběhu, ale i krásným ilustracím. Mimochodem, taky vás rozčiluje, když vám dítě obrací stránky, které právě čtete, aby našlo obrázek? 😀

Knihu Hopsalka – Nic není nemožné koupíte v e-shopu Knihy Dobrovský tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *