Výlety do okolí

Dvoupatrovým vlakem do vesnice Bernhardsthal na vodní prvky, super hřiště a krásnou procházku

Chtěli byste vyrazit s dětmi na výlet, ale bojíte se kombinace vlaku a kočárku? Pak mám pro vás super tip na výlet. Minulý víkend jsme s kamarádkou Míšou a dětmi podnikli naprosto parádní vláčkový výlet kombinující nízkopodlažní vlak do Břeclavi a následně dvoupatrový opět nízkopodlažní vlak do první vesnice za hranicemi  – do rakouské vesnice Bernhardsthal.

Cesta z Břeclavi do vesnice Bernhardsthal nám luxusním dvoupatrovým vlakem trvala asi 9 minut a děcka byly z jízdy naprosto odvaření. Pokud pojedete z Brna, tak počítejte nejprve s cestou cca 30 minut do Břeclavi, následně nějaký čas na přestup a pak těch 9 minut do Bernhardsthalu. Podrobný spoj si najdete na IDOSu, kde si můžete rovnou koupit lístek, nebo si jej prý výhodněji koupit zvlášť přes České dráhy pro cestu po Česku a zvlášť přes stránky rakouských drah – OBB pro cestu do Bernhardsthalu.

Přímo u nádraží v Bernhardsthalu chovají koně (majitelé nám dovolili krmit, dokonce sami přinesli chleba), mají tu krásné jezero kolem kterého vede okružní 3 km cesta (v pohodě po rovince s kočárkem, jen pozor na komáry, je jich tu dost, tak vezměte repelent) a hlavně krásné dětské hřiště s prvky pro menší i větší děti.

V první části hřiště měl největší úspěch originální kolotoč z lanovkových sedátek (ještě nikdy jsem podobný prvek neviděla). Najdete tu i oblíbenou lanovku a vysokou pavoučí síť.

Za rohem na oploceném hřišti pro menší pak čeká na děti parádní vodní prvek s korýtky uprostřed velkého pískoviště, je tu také pěkný domeček, skluzavka, mostek, houpačka…A rostou tu keře s angreštem, rybízem, maliny.

U jezera, naproti hřiště, je i restaurace (platba jen v hotovosti – EURA, ceny velmi příznivé). Dá se tu půjčit taky lodička – klasická či šlapací.

Nádherné místo, a i když jsme tu byli v neděli dopoledne, nebyl tu ani jeden člověk. Taková místa miluju. Jo a u hřiště je i hasičské mini muzeum, jen tak na pokochání přes sklo (nelze jít dovnitř).

Výlet do vesnice Bernhardsthal v sobě kombinuje vše, co mají děti a snad i rodiče rádi. Výlet vlakem, zvířátka, vodu, krásné hřiště, procházku po rovině a božský klid.

Pokud by se vám při cestě naskytl delší čekací čas na nádraží v Břeclavi, nebo byste třeba schválně chtěli nechat ujet jeden vlak (spoje jsou tu velmi časté), tak si můžete s dětmi zajít na nádraží v Břeclavi do Muzea železnice. Právě do Břeclavi totiž přijel 6.6.1839 první parní vlak v rámci českých zemí. Muzeum má otevřeno každý den od 10 do 17 hodin a je přístupné zcela zdarma. Není to tu na dlouho, ale třeba na půl hodiny se tu milovníci vláčků zabaví. Vášu bavilo dřevěné vláčkové pexeso, Káju interaktivní dotyková tabule s puzzlíky, úspěch měl také model vlaku, který děti mohou nakláněním posílat sem a tam, pak jsou tu klasické vitríny s vláčky a všelijaké povídání o železnici.

Další možností, jak si zkrátit čas při případném čekání na vlak je hřiště, které najdete přímo u nádraží. Prodává se tu také točená zmrzlina, tu jsme ale nevyzkoušeli.

Bernhardsthal si zamilujete, uvidíte. Jen nezapomeňte na repelent, těch komárů u vody bylo vážně dost.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

4 Comments

  1. Gabina says:

    Dobry den, dvoupatrovy vlak jede pokaždé ? Nebo jak poznám, kdy jede dvoupatrovy ? Dekuji

    1. Podle kamarádky znalé místních poměrů, jede pokaždé. Prý na této trase jiný nikdy neviděla, ale typ vlaku třeba online dle našeho názoru ověřit nelze. Samozřejmě se může stát, že pošlou jiný vlak, ale není to příliš pravděpodobné :-).

  2. Lenka says:

    Mohu se zeptat, nepíšete nic o cestovnim dokladu pro děti, jak to děláte? Oficialně je potřebuje každý i novorozenec. A teď realita, máte je, nebo na to kašlete neb je to “za rohem”?

    1. Dobrý den, naše děti jedou z porodnice rovnou pro občanku :-D. Všechny občanky mají a já je nosím v peněžence pořád u sebe, bez dokladu bych to neriskovala. Ale je to na každém, kontrolu jsem nikdy nezažila…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *