Výlety do okolí

Vláčkovýlet s kočárky na rozhlednu Akátová věž v Židlochovicích

Minulý týden jsme vyrazili s naším turistickým kroužkem na vláčkovýlet do Židlochovic na rozhlednu Akátová věž Výhon. Výhodou pro všechny aktivní výletníky je, že rozhledna je přístupná celoročně a zadarmo. Smůlu mají lenoši, k rozhledně nelze vyjet autem.

Trasu tam i zpět jsme všichni zvládli i s kočárky, jedna holčička dokonce vyjela až nahoru na odrážedle, ale to bych osobně nedoporučila, úplně se vidím, jak se dítěti po pár metrech přestane chtít odrážet a já celou dobu kolečko ponesu.

Do kopce to byla celkem makačka, ale dole jsme byli cobydup. Super je, že se dá jít výlet jako okruh. Nemusíte stejnou cestou tam i zpět. Celkově jsme ušli zhruba 6 km, plus schody na rozhlednu.

Vyhlídková plošina rozhledny je ve výšce 14,5 m, což jsem s trochou odporu zvládla i já posera. Nahoře teda slušně foukalo. U rozhledny najdete pěkné posezení – ideální místo na svačinu.

Cestou na rozhlednu jsme narazili také na dávné popraviště. Vašík taky zdolal jeden pěkný posed.

Super na tomto výletě je, že do Židlochovic jezdí z Brna krásný vinařský nízkopodlažní vlak. Navíc cesta zabere jen 23 minut.

Pokud by vám výšlap na rozhlednu nestačil, doporučuji v Židlochovicích navštívit také místní zámecký park – ten je pro odrážedla či kola jako dělaný, a navíc tu potkáte jeleny a muflony – můj článek o parku zde.

A pro správné výletníky je potřeba správné outdoor oblečení – my jedeme na vlně UNUO. Na nabídku jejich legendárních softshellek kuk tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *