V Brně uvnitř

Modelový svět – zábava pro milovníky vlaků

Znáte Modelový Svět vlačků na Josefské v E-Pasáži? My tu byly o jarních prázdninách s Pepinkou úplně poprvé, ačkoli o této atrakci vím už roky. Nemám totiž ráda místa, kde se děti jen přes sklo dívají na exponáty a nemohou si nic osahat a vyzkoušet. Z tohoto důvodu jsem Modelový svět odsunula na druhou kolej.

Po dnešní návštěvě však vím, že to byla chyba. Modelový Svět Vlačků rozhodně není jen o koukání přes sklo.

Modelový Svět Vlačků najdete v centru města na adrese Josefská 7 v prvním patře E-Pasáže. Teď o jarních prázdninách mají otevřeno každý den od 10 do 18, mimo prázdniny je v pondělí a úterý zavřeno, ostatní dny je otevřeno 10-18.

Vstupné do Modelového Světa je příznivé, dospělí platí 65 Kč, dítě či student 55 Kč a dítě do 3 let je zdarma. Rodinné vstupné je pak 215 Kč. Cenově zvýhodněné vstupné lze dlouhodobě koupit na Slevomat.

A co vás v Modelovém světě vlastně čeká? Obří digitální kolejiště, autodráha, dráha s RC autíčky a pro nejmenší návštěvníky je připraveno dřevěné kolejiště s mašinkou Tomášem a Chuggington. Vstupenka vám platí po celý den, takže můžete kdykoliv odejít na oběd nebo svačinu a zase se posilněni vrátit do hry. Součástí světa je i prodejna pro modeláře.

Pepinku nejvíce bavilo mačkat tlačítka u velkého kolejiště – pouštěla letadlo, roztáčela větrné elektrárny, pouštěla sanitku nebo třeba otáčela mašinku Tomáše. Model kolejiště je tu vážně obrovský. Chvilku si pak pohrála i s dřevěnými vláčky a auty na dálkové ovládání.

V Modelovém světě jsme nakonec strávili asi 45 minut a bylo to moc prima. Akorát tu bylo kvůli prázdninám celkem dost lidí, tak bych teď návštěvu spíš odložila.

Po návštěvě vláčků jsme se ještě stavily naproti v klasické Zemanově kavárně a cukrárně na Brněnského draka.

A co vaše děti, mají rády vláčky? Staví si doma dřevěná kolejiště? Nebo je vlaky neberou? Napište mi do komentáře, budu mít radost.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *