Recenze, Tvoření

Letní porce tvoření – postavičky z FIMO hmoty, diamantové malování a kreslení kamínků

V pauzách mezi prázdninovými výlety rádi doma tvoříme. Nedávno jsme objevili super obchod s širokým výběrem kreativních potřeb. Jmenuje se Manumi a kromě e-shopu má navíc i kamennou prodejnu v Brně, takže není problém s osobním vyzvednutím zásilky – ušetříte na poštovném.

Velký úspěch sklidilo tvoření z FIMO hmoty, což je v podstatě taková plastelína, kterou po vytvarování žádoucího díla upečete v troubě a výtvor vám pak zůstane na hraní, obdarování či na okrasu. Největší úspěch měly FIMO KIDS SADY u Vašíka. Společně jsme vytvarovali dle návodu několik dinosaurů, upekli je v troubě a pak si s vlastnoručně vyrobenými postavičkami hráli na dvoře. Aktuálně s Vášou postavičky odcestovaly na prázdniny k babičce a dědovi. Stále jsou v celku, což svědčí o odolnosti fimo hmoty po upečení.

Klasikou je u nás už pár let malování na kamínky. Manumi mají pro začínající malíře skvělou startovací sadu Malované kamínky. Ta je úplně parádní právě pro menší děti – cca od 4 let. Přijde vám domů krabice, v ní několik pěkných, bílých kamínků, na které se snadno maluje, a sada 9 pigmentových fixů, které jsou po dostatečném zaschnutí odolné proti oděru i vodě a 2 obrysové fixy v bílé a černé barvě. Stačí tedy otevřít balíček a můžete se pustit do malování! Tento startovací balíček je vhodný i jako dárek pro nadšence do tvoření. Na malování kamínků se mi líbí ta přidaná hodnota, nestraší vám doma, ale vezmete je cestou na nějaký pěkný výlet, rozmístíte na viditelná místa a uděláte tak radost nálezcům. Nám se na našich cestách celkem daří nacházet malované kamínky a děti mají vždy obrovskou radost.

A ještě mám jeden tip na tvoření z e-shopu Manumi! Jde o diamantové malování postavičky. Z něj byla nadšená hlavně Kája. Jde o zdobení dřevěné postavičky pomocí třpytivých kamínků. Plocha postavičky je lepkavá, takže stačí nanášet kamínky na určená místa a krásná LOLka nebo superhrdina jsou na světe. Za mě je tato technika trochu náročnější na soustředění a jemnou motoriku, takže bych ji doporučila dětem zhruba od 6 let.

Všechny zábavné tvořící sady, hmoty i výtvarné potřeby najdete v e-shopu Manumi tady.

PS: Nějakou tu tvořící sadu určitě doporučuji zabalit s sebou do kufru na dovču. Super program pro lenivý den, špatné počasí a chvíle klidu od dětí.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *