V Brně venku

Z Komína na Medlánecké kopce – procházka s opékáním buřtů vhodná i pro kočárek

V předvánočním čase se nám všemožná nachlazení stále lepila na paty. Na delší výlety jsme tak neměli ani chuť, ani náladu. Ale sedět celý den doma s marody neumím, tak jsme aspoň vyráželi na menší městské procházky – třeba s naším kroužkem od Laty. Pokud také hledáte tip na krátkou procházku s dětmi brněnskou přírodou, tak můžete vyrazit třeba do Komína a projít se k přírodní památce Medlánecké kopce.

My naše putování započali na zastávce trolejbusu č. 36 – Olbrachtovo náměstí. Následně jsme se přesunuli k pěknému menšímu dětskému hřišti Řezáčova, kde si děti pohrály na průlezce (za lepšího počasí by určitě využily i pískoviště. Vedle hřiště je i moc pěkné broukoviště s informačním panelem o různých broucích žijících v našich končinách. Znáte třeba páchníka či krasce?

Od broukoviště jsme si to namířili polní cestou až k ohništi pod Medláneckými kopci. Celá cesta je sjízdná terénním kočárkem, ale samozřejmě po dešti tu bude bahno. U ohniště jsme si opekli špekáčky, uvařili jsme si čaj, pak jsme zdolali jeden z Medláneckých vrcholů (mimochodem parádní místo pro pouštění draka, nikde ani noha a fučí tu pořádně), a nakonec seběhli k VUT. Na zastávce Kolejní jsme nastoupili do autobusu a pak už hurá zpět domů.

Méně je někdy více, Vášovi tentokrát stačilo lezení po stromech. Celkově jsme ušli asi 3,3 km.

A ještě jeden tip na závěr. Když už jsme začali rýmou a nachlazením, tak jsem si v poslední době moc oblíbila produkty značky PHYTENEO. Třeba na rýmu je super NeoRhin Baby pro děti a NeoRhin Plus pro děti od 8 let a dospělé. Super je, že oba spreje lze bez obav ze vzniku návyku nebo snižování účinnosti používat i dlouhodobě. Znáte značku PHYTENEO? Já mám ráda také jejich mycí gel či roztok po bodnutí hmyzem. Ten se spolu s dezinfekčním sprejem Octicide rozhodně vyplatí mít v batohu.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *