V Brně venku

Stylová kavárna se zvířátky a originální hřiště na Lesné

Minulý týden měly děti super příměšťák v Lanovém centru Proud na Lesné. Mimochodem je to skvělé místo, kam si můžete zajít v období duben-září s dětmi zalozit. Mají trasy pro děti od 3 let i pro dospělé. Přesnou otvírací dobu zkontrolujte na webu. Přijít se dá bez objednání.

A když už jsme v těchto pro nás poněkud vzdálených končinách byli, museli jsme to tu pěkně prozkoumat. Začali jsme v tak trochu punk kavárně Rast Coffee. Kavárnu najdete u zastávky tramvaje č.9 Halasovo náměstí ve venkovním areálu TJ Tesla – Okružní 843. Vstup je sem normálně volný, nemusíte mít žádnou vstupenku na koupaliště. My při hledání kavárny trochu bloudili, nakonec mi poradily místní maminky. Vchod je od hlavní silnice – Okružní.

V této venkovní kavárně mají opravdu luxusní kafe, kopečkovou zmrzlinu (v den naší návštěvy měli mangový sorbet), zkusili jsme i limonády a můžete si dát také něco k snědku. Přímo u kavárny je menší oplocené hřiště, plus v teplých dnech oceníte pidi brouzdaliště a hrátky s vodou. K zapůjčení jsou tu různá jezdidla a dětem se určitě budou líbit zvířecí obyvatelé kavárny.

Potkáte tu králíčky i slepice. Kavárna je pouze venkovní, uvnitř se sedět nedá.

My tu strávili zhruba hodinu a půl a pak jsme se přesunuli na prima hřiště s umělým povrchem v ulici Heleny Malířové. Od kavárny je to zhruba 10 minut pěšky.

Největší úspěch měl jeden opravdu originální herní prvek, takové kyvadlo, které děti přepravovalo z jedné herní věže na druhou. Prvek byl vhodný až tak pro děti od 6 let. K odražení je potřeba celkem síla a pro menší děti by mohl být nebezpečný.

Každopádně nic podobného jsem ještě na hřišti neviděla a Káju s Vášou jsem z hřiště nemohla dostat domů. Byli jsme tu aspoň dvě hodiny. Jinak jsou na hřišti samozřejmě také prvky pro menší. Summa summárum – prima program na půl dne. A jinak na Lesné mám ještě další dvě prima hřiště – hřiště s kopečky a umělým povrchem – kuk tady a hřiště s obří skluzavkou a piráty pro starší děti – kuk tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *