V Brně venku

Zamilec –nové dřevěné hřiště, krásná příroda a nekonečný výběh

Zamilovaný hájek zvaný Zamilec je prý velmi oblíbeným místem pro vycházky s dětmi a já tu byla po 33 letech života v Brně vůbec poprvé. Vypravila jsem se sem s dcerou a synem prozkoumat nově otevřené dětské hřiště a sportoviště, které tu vzniklo díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás.

Čekají vás tu dřevěné a lanové průlezky (spíš tak pro děti 3+), bosonohá stezka a workout hřiště. Vášu nejvíce bavilo jezdit po „hasičské“ tyči. Kousíček od hřiště najdete i ohniště, takže špekáčky klidně přibalte do batohu. Vznikla tu také spousta nových laviček k příjemnému posezení.

Na Zamilovaném hájku se mi nejvíce líbilo, že je tu obrovská zelená plocha, kde můžete děti bezpečně vypustit. Jde vlastně o suchou retenční nádrž řeky Ponávky. V době naší návštěvy bylo po dešti a louka vedoucí k hřišti tak byla dost podmáčená. Než jsme došli do cíle, měli jsme komplet mokré boty i ponožky. Tak doporučuji dát si pozor na počasí a případně přibalit do batohu gumáky nebo děti vybavit nepromokavými botami. No a v létě klidně bosky.

A jak se do Zamilce dostat? My dojeli na nádraží Královo Pole a odtud jsme jeli autobusem číslo 70 na zastávku Žitná a pak už jsme šli zhruba kilometr pěšky. Naši trasu znázorňuje mapka níže. Přešli jsme most přes koleje, zamířili do zahrádkářské kolonie, prohlédli si místo bývalého Čertova mlýna s originálním čertovským posezením, minuli jsme vyhlášenou výletní restauraci Zamilec (bohužel měla ve všední den dopoledne zavřeno) a kolem hřiště na kriket jsme došli až k novému dětskému hřišti.

Nádherné místo, pokud neznáte, tak rozhodně vyzkoušejte. Je tam krásně, i když zrovna třeba nejste zamilovaní!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *