Hračky, Recenze

Nudí vás klasické pexeso? Zkuste Pexetrio!

Mají vaše děti rády pexeso? Jsou v něm už skuteční přeborníci? Připadá vám pexeso už trochu jako nuda? Pak určitě vyzkoušejte hru Pexetrio, kde nehledáte dvojice, ale rovnou trojice k sobě patřících obrázků.

Ale pozor! Zatímco v pexesu jsou dvojice obrázků naprosto shodné, v české hře Pexetrio hledáte trojici kartiček, které mají společného jmenovatele, ale stejné nejsou.

Že nechápete, o čem mluvím? Pojďme si to vysvětlit blíže. Hra Pexetrio pochází z dílny českého výrobce a má velké množství variant. Můžete si koupit třeba Pexetrio – Ovoce a zelenina nebo Pexetrio – Dinosauři, Pexetrio – Pohádky, Pexetrio – Povolání či Pexetrio – Zvířata na statku.

My už pár let zpátky dostali od Ježíška Pexetrio – Povolání a teď jsme v rámci Mint Marketu pořídili ještě u syna oblíbené Dinosaury.

Základní verze hry Pexetrio začíná podobně jako klasické pexeso. Kartičky otočíte rubem nahoru a pak otáčíte vždy tři kartičky. Pokud patří k sobě – tvoří logický celek, vezmete si je na svou hromádku. Pokud k sobě nepatří, otočíte je zpět a hraje další hráč. Logický celek tvoří ve hře Povolání třeba obrázek pilota, letadla a uniformy nebo lékařky, injekce a sanitky. V Dinosaurech zase hledáte trojice hlava, tělo a určitý detail dinosauřího těla (dráp, ocas…).

Hra Pexetrio je skvělá v tom, že se dá velmi dobře přizpůsobit různému věku dětí. Začít hrát můžete už s dětmi od tří let. V tomto věku necháte jednoduše kartičky odkryté a pouze k sobě přiřazujete tematické trojice. Využít můžete i přiložený herní plakát s nápovědou. Děti v tomto věku se na hře učí pojmenovávat jednotlivé předměty, povolání, ovoce, zeleninu…

Starším dětem kartičky už můžete otočit, lze samozřejmě ze začátku ubrat kartičky a hrát tak jednodušší variantu méně náročnou na paměť. A pak už jen zvyšujete obtížnost přidáváním kartiček.

Návod ke hře obsahuje další spoustu variant hry. Lze ji hrát na rychlost a přiřazovat kartičky na plakát, lze samozřejmě hledat i dvojice karet jednoduchým odebráním třetí karty.

Hra Pexetrio je super pro trénování dětské i dospělé paměti a učení se vzájemných vazeb. A jako bonus, není vůbec nákladná na pořízení.

Všechny druhy hry Pexetrio můžete pořídit v e-shopu české firmy Pexetrio.cz nebo třeba v prodejnách a e-shopu Knihy Dobrovský.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *