V Brně venku

Hřiště s letadlem, tobogánem a lanovými průlezkami v Bohunicích

Jedno opravdu krásné, nové hřiště s netradičními herními prvky jsme dnes s Pepčou objevili v Brně Bohunicích. Hřiště se nachází v ulici Souhrady a říká se mu „U třešní“.

Najdete tu velkou letadlovou průlezku (úplně stejnou jsme viděli akorát v Kuřimi, při návštěvě jejich skvělé naučné stezky – článek zde). Dominantou hřiště je pak lanová průlezka vedoucí do věže s tobogánem. Dále jsou na hřišti pružinové houpačky a pískoviště s domečkem a zastíněním. Před vstupem na hřiště je velmi pěkné posezení a také tu najdete polokoule, které naši Pepču zaujaly asi nejvíce. Děti po nich mohou lézt, skákat, probíhat mezi nimi…

Hřiště je opravdu originální, žádné podobné jsem jinde v Brně neviděla, ale přeci jen je vhodné spíše pro děti od cca 3-4 let. Pro Pepču to ještě moc nebylo. Brzy se sem musíme vrátit v plném složení i se staršími kousky 😊.

Vedle originálního dětského hřiště jsou dvě další hřiště na míčové sporty.

Na hřiště jsme se s Pepčou dostali ze zastávky autobusu číslo 50 Kosmonautů. Dále je možné vystoupit na zastávce Humenná.

Kousíček od hřiště Souhrady najdete Park a dětské hřiště Kosmonautů. Tady mají také jeden unikát, kromě příjemného hřiště a skateparku tu najdete hrací vodní prvek pro děti. Zatím tedy není v provozu, ale v letních měsících tu podle místní maminky stříká voda a děti si tu mohou hrát.

Vodních hřišť bych si přála mít v Brně mnohem víc. V létě bychom je určitě všichni ocenili 😊. My známe akorát vodní hřiště v parku Lužánky.

Cestou domů jsme s Pepčou trochu zabloudili, ale díky bloudění jsme narazili ještě na Koloběžkové hřiště v ulici Podsedky. Hned vedle je i další klasické dětské hřiště a naprostý stavební unikát. Kaplička mezi paneláky. Kaple sv. Cyrila a Metoděje je opravdu doslova obestavěna panelovými domy. Zvláštní pohled… Kolem kaple a blízké studny pak prochází i naučná stezka Bohunice.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *