Výlety do okolí

Nové hřiště v Troubsku a procházka či projížďka k místním rybníkům

Troubsko a Popůvky propojila dvě krásná nová hřiště, kde děti dokonce mohou lanovým mostem překonat místní Augšperský potok. V době naší návštěvy (konec února) tu bylo hrozné bahno, takže bych výlet doporučila odložit na suché jaro/léto, ale určitě to pak bude stát za to, už mám i pozitivní reference od kamarádek.

Těšit se můžete na dřevěné průlezky, tunel, telefon, posilovnu, pumpu, vodní hrátky, již zmíněný lanový most přes potok a v části patřící Popůvkám pak na skluzavku, houpačky, kolotoč, pavoučí síť a velké pískoviště s atrakcemi.

Hřiště potkáte, když se vydáte ulicí U Rybníka a dále Pod Vinohrady směrem k Dolnímu a Hornímu rybníku. Níže přikládám mapu s vyznačením hřiště (hřiště je v mapě označeno jako bod 2, cíl je až u rybníků) – v Mapy.cz ještě není.

Kousek od hřiště u Horního rybníka najdete také hospůdku U mokré Kači (U Žabáka) a velmi příjemně vyhlížející kavárnu U Vojty. Otvíračku raději zkontrolujte na webu.

Trasa je ideální pro kočárek, ale také pro děti na odrážedlech či kolech – celou dobu pěkně po rovince.

Vyrazit můžete samozřejmě autem, ale lze využít i autobus číslo 402 od bohunické nemocnice. Vystoupit je nejlepší na zastávce Troubsko, Veselka.

Pozor, hřiště se v mapě ukrývá pod bodem 2!!! Pár z vás si to spletlo, jako cíl výletu jsem označila rybníky, kdo chce jen k hřišti, jde k dvojce ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *